Seguidors

dilluns, 8 de març del 2010

LLIBERTAT DE PENSAMENT



LLO, Ossejà, Font- Romeu, Gingueta d’Ix, Queixans, Puigcerdà, Tor de Querol, Coll de Puymorens, La Cabanassa,Mont-Lluís ,Sallagosa, Formigueres. Puigmal, Bourg-Madame, Collada de Toses...
Conèixer molts racons de la Cerdanya durant aquests anys ha estat una experiència meravellosa. Sempre diem que els colors de la Cerdanya són bonics en qualsevol estació de l’any. A la primavera gaudim del color verd i el aroma de les flors, la tardor es tota una explosió de marrons, verds i taronges, a l’hivern podem somiar amb el blanc de la neu i a l’estiu les temperatures suaus conviden al descans.
Ara, des de que vaig llegir Contrabandistes de la Llibertat he sumat una altre visió de la Cerdanya. No puc mirar al Puigmal sense pensar en el torb i en l’extrema duresa de les muntanyes. Nou puc mirar la neu a la Collada sense pensar en el fred i com es pot arribar a Guardiola de Berguedà. No puc visitar Mont –Lluís i no pensar en una fortalesa nazi. No puc passar per Bourg-Madame i no mirar cap a la casa d’estiueig on estava la Gestapo. No puc anar a Porté i no mirar el Coll de Puymorens sense pensar en els portadors. No puc...
I és que, fins i tot descobrir aquests racons de la Cerdanya des de una altre punt de vista ha estat tota una experiència que no vull deixar en el oblit.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina descripció, Pepi! quins records! Gràcies a vosaltres i al llibre de l'Assumpta, he conegut La Cerdanya i la història dels Contrabandistes de la Llibertat.
Un petó.

pepi ha dit...

Gloria: gracies a tu he llegit el llibre. Un regal molt encertat!

Petonicos!