Seguidors

dimarts, 28 d’abril del 2009

PETONS DE DIUMENGE

Un dels llibres que he acabat de llegir aquests dies ha estat: Petons de diumenge de Sílvia Soler.



Un llibre que ja des de les primeres pàgines m’ha fet plorar. Tot i que el títol sembli ensucrat i dolç explica una historia trist d’una dona amb càncer. Lo més original és la forma en que es presenta la historia mitjançant els dietaris personals de la Valèria. Crec que s’ha de trobar el seu moment per llegir-lo.

diumenge, 26 d’abril del 2009

BOLLYWOOD THE SHOW

Ball, amor i tradició

El musical de moda a l'Índia explica la historia d'una de les nissages més famoses del cínema en aquest pais.
El glamur més colorista i la rica tradició escènica hindú ens va transportar a un altre món. En acabar el musical tots teniem ganes de ballar i de moure les mans. Perquè serà?

dijous, 23 d’abril del 2009

dimecres, 22 d’abril del 2009

MIEL ROSADA


Costituye un estupendo remedio para combatir los estados de afonia y los problemas generales de garganta.

Ingredientes

1/2 l de agua

50 g de pétalos de rosas

300 g de miel

Zumo de 1 limón

1 cucharadita de aceite de oliva


Preparación

Cocer en el agua los pétalos de rosa

y verter el líquido sobre la miel. Agitar.

Para cada ocasión separar 2 cucharadas

soperas y añadir el zumo del limón y

el aceite de oliva.


Uso

Esta emulsión debe ser tomada poco

a poco, a sorbitos cortos, para desinfectar

adecuadamente la garganta.

dimarts, 21 d’abril del 2009

S'acabarà el fred? Refrany de Sant Jordi


  • Sant Jordi es considera la porta cap a les temperatures altes. Es diu No diguis hivern passat que Sant Jordi no hagi estat i es recomana De Sant Jordi a Sant Miquel, ni dona ni vi ni peix. Les calors demanen abstinència de fruits de mar, begudes alcohòliques i relacions sexuals fins a final de setembre...

- Doncs, quin refrany...

  • No donis l'hivern per passat fins que l'abril no s'ha acabat. Tot i que març, abril i maig siguin els mesos de primavera, aquest refrany adverteix que el temps és molt canviant i encara poden arribar fredorades tardanes.

Diada de Sant Jordi



Les corts reunides a Barcelona el 1456 van declarar a Sant Jordi Patró de Catalunya; la capella gòtica del palu li va ser dedicada; i, finalment, Barcelona en porta la creu a l'escut i a la bandera.

A Catalunya és també el patró dels enamorats, i la fira de roses o "dels enamorats"es celebra al pati del Palau de la Generalitat des del segle xv. És també el vencedor del drac, el monstre que representa tots els mals, i en aquest sentit enllaça amb la devoció de molts punts d'Europa que el representa com a protector de les collites, especialment de l'ordi, successor d'una antiga divinitat agrària que afavoreix la vinguda del bon temps i la germinació del esplets.
La dita popular de "Sant Jordi mata l'aranya" al.ludeix a aquesta preservació de les collites.
L'any 1926 va afegir-se a la diada catalana la celebració del Dia del LLibre, amb la intenció de commemorar la data de la mort de Miguel de Cervantes que coincideix amb la festa. D'aquesta manera, l'ofrenda mútua de roses i llibres entre les persones estimades, de cap a cap de tot Catalunya, s'ha apoderat per complert de la festa, que ofereix de nosaltres mateixos una imatge de catalanitat i de cultura.

Antoni Dalmau


dilluns, 20 d’abril del 2009

QUE TE DEN MORCILLA!

Cuando le decimos a alguien <<¡Que te den morcilla">>, expresamos nuestro descontento y nuestro enojo. Al igual que mandar a freir esparragos, es una muestra de enfado con la que concluimos una conversación molesta o nos desprendemos de quien no nos agrada. La frase tiene su origen en una antigua costumbre: se ponían en la calle morcillas enveneadas para matar a los perros callejeros, porque se creía que éstos propagaban la peste y las enfermedades. En realidad los pobres perros no transmitían enfermedades: la causa estaba en la falta de higiene y n la suciedad de las ciudades antiguas.



A nosotras nos dieron morcilla recien hecha buenísima. Aqui está la prueba.

divendres, 17 d’abril del 2009

CONSERVACIÓN DE OLIVAS FRESCAS



Son uno de los productos típicos de la agricultura española. De ellas se extrae uno de los elementos mas preciados de la cocina mediterránea: el aceite de oliva.
Pero recién cogidas del árbol, las aceitunas son duras y amargas, por lo que para hacerlas comestibles es necesario un tratamiento previo, denominado maceración o remojo.

Ingredientes
Aceitunas recién recolectadas
Agua no clorada
Sal
Salmuera (20-30 g de sal)
por ½ l de agua
Plantas aromáticas al gusto: orégano,
laurel, albahaca, romero, etc.

Preparación
Una vez recolectadas efectuar varios cortes en su superfície o golpear con un objecto duro para abrirlas y así eliminar rápidamente su sabor amargo.
Poner en bidones o tinajas con agua no clorada y un poco de sal e incluso alguna hierba aromàtica. Cambiar esta agua diariamente durante el proceso de fermentación, entre 20 y 30 días. En este tiempo, las aceitunas pierden el amargor interno.

Uso
Consumir al cabo de 25 días.
El fruto del olivo es muy recomendado por su alto contenido en fibra y sales minerales. Se pueden tomar solas o aderezadas con aceites aromáticos.

dimarts, 14 d’abril del 2009

EL LLUM


Obre el llum, que no m`hi veig

i no vull estar a les fosques.

Quan el sol se'n va a dormir

se'n desvetlla un altre al sostre.


Tanca el llum, que ja és ben clar.

Mira el sol lluent com brilla.

Bona nit, claror de llum,

m'has fet molta compayia.

Núria Albó

dilluns, 6 d’abril del 2009

Diumenge de Rams


Els ulls de la mare
no els té ningú més.
Són com les onades
que gronxen vaixells.
Núria Giralt

Les fotos són de la Fira de Rams, situada entre la plaça de la Sagrada Família i la Rambla Catalunya (entre Diputació i Aragó) . Passeig per escollir la palma o el palmó que portaran a beneir el Diumenge de Rams dia 5 d’Abril.

El Diumenge de Rams té lloc la processó de Rams, una festivitat litúrgica que inicia el cicle de festes de Setmana Santa. Amb ella els membres de la comunitat cristiana commemoren l'entrada de Jesucrist a Jerusalem amb un acte principal que consisteix en la benedicció dels rams, d'olivera o de llorer, les palmes i els palmons. Pels volts del diumenge de Rams també es celebren les tradicionals Fires de Rams que tenen per objectiu posar a la venda tot tipus de palmes, palmons i rams de llorer i olivera, que els padrins regalen als fillols i que es porten a beneïr.

divendres, 3 d’abril del 2009

A propósito del PRÍNCIPE AZUL



"Una revisió del conte del gripau que esdevé príncep en rebre el petó gentil d'una donzella. Ningú gosa explicar a les nenes que tot just deixen de jugar amb nines que el que podríen anomenar "efecte granota" funciona just al contrari. Que ben pocs gripaus amaguen prínceps, però que encara és més infreqüent trobar un príncep que no encobrixi un gripau."




Judit Pujadó&Empar Fernández






Continuarà...

dijous, 2 d’abril del 2009

FLOR DE CEREZO (Prunus avium)

En un poema japonés escrito por Tsurayuki, se describe la visión de su amada comparándola con la visión fugaz de la flor del cerezo:

Como en las montañas, cuando las nubes
descienden a la tierra, entre tenue niebla,
puede verse la flor velada y blanca
de algún cerezo…

Cuando la capital del Japón era todavía Kyoto, el emperador y la corte iban en procesiónritual hacia la falda del volcán Fuijiyama, para festejar el retorno de la primavera contemplando el
florecimiento de los cerezos.

La flor del cerezo, para los japoneses, supone una de las manifestaciones más elevadas de la belleza y la pureza.

La flor del cerezo posee un alto valor romántico, precisamente porque se desvanecen con el viento en el mismo momento que alcanzan su perfección.
Jesús Callejo

dimecres, 1 d’abril del 2009

Arribarà la primavera


La primavera ja és aquí,

ho han xisclat les orenetes.

La primavera ha arribat,

totes els arbres han brotat.


Ha bategat altre cop

el cor profund de la terra.

Torna a pujar tronc amunt

nova saba i nova llum.

Núria albó