Seguidors

dissabte, 28 de juny del 2008

GIRA-SOL O MERAVELLA


- Virtut: consciència del poder personal
- Estat negatiu: carència afectiva, insatisfacció, autoritarisme submissió.

El gira-sol treballa els conflictes amb la figura paterna, generalment recurrents de l’absència i/o indiferència afectiva del pare. De forma equilibrada ajuda al individu a conecctar amb el seu poder personal. Té com a base la claredat de propòsit, honestedat i humilitat.

L’ESSÈNCIA DE GIRA-SOL treballa el costat negatiu d’aquelles persones submises, que es poden manipular i suggestionar fàcilment i amb dificultat per enfrontar-se a la soledat. També amb els individus que són autoritaris, prepotents, seductors, manipuladors.

És una planta originaria del Perú, la seva tija pot ser més alta que la d’un home. Les seves flors de colors groc en forma de sol, a més a més de servir de decoració, proporciona una gran quantitat doli de la millor qualitat. De les seves llavors tustades es pot elaborar un bon succedani de cafè. És una planta que al igual que d’eucaliptus manté l’aire pur allà on es cultiva i esta considerada com un mitjà de preservar les febres palúdiques.
És molt aconsellable plantar el gira-sol al voltant de la casa sobretot a les regions pantanoses per a contrarestar les males olors.
El seu us medicinal principalment és el remei dels dolors d’estómac i refredats. El cafè fet amb llavors es fa servir com a remei contra el dolor de cap d’origen nerviós.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Pepi, que et vagi molt bé per Almería, per si de cas emporta't un girasol... ja m'entens!
Un petó i saps que tenim una cita a la tornada, o dues!!!

pepi ha dit...

Hola Gloria:
Ja he tornat Gracies per continuar aqui.
A almeria vaig fer fotos a tres girasols. Molt bonics-.